sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Uusi vuosi vanhat kujeet ja moraalikrapula

Tässä vaiheessa vuotta pitäisi hehkuttaa, että on uusi vuosi ja uudet kujeet. Omalla kohdalla se ei vaan pidä paikkaansa, sillä samoilla vanhoilla jatketaan. Heti vuoden ensimmäisenä päivänä kirmasin juoksulenkille ja tuttuun tyyliin olen tehnyt salitreenejä. Eilen lähdin Gentaille kahvakuulatreeneihin, jossa oli aika polttavaa settiä jaloille.

Lauantain kahvakuulatreeni:

8 min lämmittelyä oman mielen mukaan

treenisetti, työosuus 30 s ja lepo 60 s
- kyykkäystä kuula selän takana 45 asteen kulmaan
- pohjenousua kuula selän takana
- kyykky ja pohjenousu yhdistelmä, edelleen kuula selän takana
- ristihyppely, kuula vartalon edessä

Ideana oli se, että työosuus painettiin täysillä eli 30 sekuntia riitti saamaan paikat hapoille. Patteri tehtiin kolmesti kuulan kanssa ja vielä kahdesti ilman kuulaa. Loppuun tehtiin 15 minuuttia palauttavia harjoitteita.

Kaikin puolin hyvä ja mukava treeni, hieman erilainenkin vielä eli kroppa kiitteli & lähdin tyytyväisenä kotia kohti. Koska samaan päivään piti mahduttaa salilla jalkatreeni ja lenkki koiran kanssa vauhditin kropan palautumista kahden tunnin päiväunilla, että jaksoin lähteä uudestaan kyykkäämään.

Vuoden 2013 liikuntakalenteriini kuuluu ainakin näin aluksi kolme salitreeniä per viikko. Joka viikko pyrin käymään Gentailla kerran pari vaihdellen kahvakuulaa, crosscircuitia ja kuntomixiä. Kesän juoksutavoitteiden takia lenkki tehdään juosten pari kertaa viikossa. Ja kerran viikossa on parin tunnin golfvalmennus sisähallissa, svingi hiotaan siis kuntoon jo lumen ollessa maassa. Eikä tuohon taida muuta mahtuakaan ja loppuaika menee kyllä niin sohvalla.

Siinä jossain kahvakuulatreenien ja päiväunien välissä mulle iski kauhea moraalikrapula. Jäin miettimään edellistä postaustani ja liikuntamenojeni euromääriä. Eihän siinä taida olla mitään järkeä vai onko? Mietin kuinka edullisesti voi liikkua ja vaikka ottaisikin useamman lajin niin kustannuksista saisi leikattua viidesosan pois. Viime vuoteen mahtui aika paljon myös varustehankintoja, ehkäpä ne tekevät uudesta vuodesta erilaisen, sillä laadukkaat urheiluvaatteet ja -välineet kestävät useamman vuoden.

Pohdin pääni puhki miten voisin muuttaa itseni taloudellisemmaksi ja kuinka voisin säästää. Mutta mihin ne säästöt sitten menisivät? Itsehän en juurikaan käy yöelämässä ja alkoholin käyttö on muutenkin minimaalista. Ei ole siis syytä tehdä lupauksia viinan tai tupakan lopettamisesta. Siitä huolimatta voisin vähän ryhdistäytyä ja pistää euron pari sen kuuluisan pahan päivän varalle. Onneksi olen sentään aloittanut vuoden fiksusti.

Jaa mutta mihin mä laittaisin säästöt...kyllä ne rehellisyyden nimissä menisi vaatteisiin ja osalla varmaan lyhentäisin asuntolainaa. Mikä onkaan tarinan opetus? Taidan olla väärä kommentoimaan, mutta ihan aikuisten oikeasti yritän käyttää järkeä paletin hallinnassa. Tuskinpa nuo kustannukset juuri putoavat, mutta yritän pitää ne hallinnassa. Jos vuoden 2013 rasitteeksi tulee lisää koulutuskustannuksia on muilla osa-alueilla oltava piirun tarkka. Ja arvatkaapa mitä...ulkomaanmatkoja en suunnittele, niihin tuskin jäisikään rahaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti